Alaska’da 19. Yüzyıl Tlingit Kalesinin İzleri Tespit Edildi

Alaska Tlingit KalesiSITKA, ALASKA—NBC Haberleri Cornell Üniversitesi’nden arkeolog Thomas Urban ve meslektaşlarının Shiskinoowveya güneydoğu Alaska’nın Baranof Adası’ndaki Sitka Ulusal Tarih Parkı’ndaki “fidan kalesi”. Yaklaşık 240 fit uzunluğunda ve 165 fit genişliğinde ikizkenar yamuk şeklindeki kalın duvarlı kale, Kiks.adi klanından Tlingit halkı tarafından bir Rus saldırısına direnmek için inşa edildi. 1799’da Rus kürk tüccarları, şimdi Eski Sitka olarak bilinen yerde bir yerleşim yeri kurdu. Bu yerleşim yeri, 1802’de Tlingit’le bir anlaşmazlık sonucu yıkıldı. Ruslar, 1804’te bölgeye döndüklerinde, satın alınan silah ve toplarla donanmış Kiks.adi klanının yaklaşık 800 üyesinin oluşturduğu bir savunma yapısı ile karşı karşıya kaldılar. İngiliz ve Amerikalı tüccarlardan. Birkaç gün sonra, Tlingit savaşçıları Shiskinoow’u terk etmeye karar verdi çünkü barut stokları azaldı. Tlingit sonunda Rusların kıyı boyunca yerleşim yerlerinde ticaret yapmalarına izin veren bir anlaşma yaptı. Urban, araştırmacıların yapıyı Sitka Ulusal Tarih Parkı’ndaki bir orman temizliğinde aradıklarını açıklayarak, “Kalenin kesin fiziksel konumu bir asırdır araştırmacılardan kaçmıştı” dedi. Yere nüfuz eden radar, kale duvarlarının açıklık alanının dışında olduğunu ortaya çıkardı. Bu araştırmayla ilgili orijinal bilimsel makaleyi şurada okuyun: Antik dönem. Alaska’nın güneybatısındaki bir Yup’ik köyünün kazıları hakkında bilgi almak için “Kültürel Canlanma” bölümüne gidin.

READ  Büyük Göl'den Bulunan 9.000 Yıllık Obsidyen Aletler