Antika Atari Makineleri Toplama | Evler ve Antikalar

Dünyadaki en sevdiğim yerlerden biri San Francisco’daki Fisherman’s Wharf’taki Musée Mécanique. Antika slot makinesinin atmosferik dünyasına adanmış bir müze veya eğlence salonu. Onlarla oynamanıza izin verilir ve hepsi çalışır. Bir veya iki dolara, aşktaki gücünüzü veya hünerinizi test edebilir, şeytani elektrikli sandalyenin ellerinde bir idamı izleyebilir, bir honky-tonk pianola çalabilir, bir elektrik şokuyla ‘sağlığınızı iyileştirebilir’, falınıza bakabilirsiniz, veya ‘Uşak Ne Gördü’yü keşfedin.

Bu otomatlar artık oldukça değerlidir ve erken antik örnekler binlerce pound getirebilir. Somerset’teki Wookey Hole’da Edward dönemi sahilinin solmuş ihtişamını çağrıştıran ve ülkedeki en kapsamlı atari makineleri koleksiyonu olduğu söylenen harika bir koleksiyon daha var.

bunu da beğenebilirsin antika kroket takımları toplamak

‘Penny Arcades’ 20. yüzyılın başlarında popülerdi, özellikle deniz kenarındaki iskelelerde bulundu ve işçi sınıfı için uygun fiyatlı eğlencelerdi. Demiryollarındaki iyileştirmeler, sıradan insanların artık daha önce zengin sınıfların sahip olduğu bir ayrıcalık olan deniz kenarında mutlu bir gün geçirebileceği anlamına geliyordu.

1883’te Percival Everett, ilk modern jetonla çalışan otomat makinesini icat etti. Yakında Londra’nın tren istasyonlarına ve postanelerine, kartpostal, zarf ve yazı kağıdı dağıtan popüler bir ek oldu. Daha önce, özellikle fuarlarda ve gezici gösterilerde yenilik eğlenceleri olarak, madeni parayla çalışan basit makineler vardı, ancak 1871’de Henry Davidson, bir kuruş damlasıyla hayat bulan, animasyonlu bir baca temizleyicisi figürü içeren ustaca bir makine icat etti.

Bu bozuk parayla çalışan falcı, 2006 yılında Christie’s’de Nic Costa Eğlence Makineleri Koleksiyonu’nda 2.040 Sterlin kazandı.

1885’te Richard Page, jetonla çalışan ilk güç testi makinesinin patentini aldı, ardından 1886’da ilk başarılı elektrik şok makinesiyle William Oliver geldi. 1890’ların ortalarında, mutoskoplar – veya penny peep gösterileri – özellikle genç erkekler arasında popülerdi. Bunlar, flipbook’larla aynı prensipte çalıştı, ancak bir tekerleğe bağlı ayrı kartlara monte edilmiş bir dizi fotoğrafa sahipti. Bir kolu çevirerek, izleyici aslında kısa bir film izleyebilir.

READ  Birleşik Krallık'ta ziyaret edilecek en iyi perili kaleler ve evler

bunu da beğenebilirsin 1920’lerin mahjong setlerini toplamak

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu yapımların gıdıklayıcı doğası, penny arcade’ye istenmeyen bir ün kazandırmaya başladı. Her halükarda, beyaz perdenin Nickelodeon heyecanı, kalabalıkları kendine çekiyordu. Buna karşılık, atari salonu sahipleri daha geniş bir kitleye yönelik yeni makineler tanıttı ve vurguyu sağlıklı sporlara kaydırdı – hedef talimi, atış, yarış ve langırt.

Antik atari makineleri

1900’lerin başlarından bir ‘Uşak Ne Gördü’ erken gözetleme gösterisi makinesi.

Antika makineler zaman zaman müzayedelerde ortaya çıkıyor. 2006’da Christie’s, arzu edilen örnekleri içeren The Nic Costa Collection of Amusement Machines’i sattı. Orijinal antika falcılar pahalı olma eğilimindedir. Nadir bir Madame Zita makinesi (1895 ve 1904 yılları arasında Roovers Brothers tarafından yapılmıştır) Las Vegas’taki Morphy Auctions’da 123.000 sterlinden fazla alırken, 1928’de restore edilmemiş bir Prenses Doraldina Pennsylvania’daki aynı müzayede evinde 14.116 sterlin aldı.

Yine de, eğlenceli – daha az uğursuz olsa bile – makineleri uygun fiyatlarla satın almak mümkündür. Bir ‘Butler Saw’ mutoskopu (New York’taki International Mutoscope Reel Company tarafından) 2018’de Philip Serrell’de 1.200 Sterlin kazandı ve erken bir elektrik şoku makinesi 2019’da Elephant House Müzayedelerinde 1.000 Sterlin getirdi.

Savaş sonrası makineler daha az gelir ve nispeten daha sık satılır: aktör Peter Wyngarde’ın malikanesinden bir Mastermatic futbol oyunu – Jason King’in yüzü – 190 sterlin kazandı ve Bognor Regis İskelesi’nden 1980’lerin şımarık bir ‘Sex Tester’ı sterlin aldı Bu yılın başlarında 110.