Buckinghamshire’daki Waddesdon Malikanesi turuna katılın

Waddesdon Malikanesi’ne hayran kalmamak elde değil. Aynı adı taşıyan pitoresk Buckinghamshire köyünü geride bırakarak, park alanından geçen ve sık ağaçlıklı bir tepeye çıkan bir yolda ilerliyorsunuz. Sonra birdenbire, tüm abartılı zirvesi ve kuleli görkemiyle işte karşınızda: Home Counties tepesinden beklenmedik bir şekilde tünemiş, Fransız Rönesans tarzı bir şato.

Ziyaretçilerin Waddesdon’un aniden ortaya çıkışında hissettikleri sürpriz, tam da yaratıcısı Ferdinand de Rothschild’in amaçladığı şeydi. Waddesdon küratörü Rachel Jacobs, “Hepsi harika bir tiyatro eseri,” diye açıklıyor. Ev asla içinde yaşanacak şekilde inşa edilmedi, sadece yaz aylarında hafta sonu ev partileri için. Burada misafir olsaydınız, koleksiyonu deneyimler, Rönesans Müzesi’ni ziyaret eder, ardından Meissen’li inek sağma şansınızı deneyebileceğiniz Cam Evler, Aviary ve Alman temalı Mandıra gibi arazideki yenilikleri ziyaret ederdiniz. isim etiketleri.’

Fransız mimar Gabriel-Hippolyte Detailleur’un yardımıyla, Ferdinand’ın Marlborough Dükü’nden satın aldığı özelliksiz araziyi abartılı bir şekilde düzenlenmiş Fransız temalı bir fanteziye dönüştürmesi altı yılını aldı. İlk aşama 1883’te tamamlandı. ‘Ferdinand sabırsızdı çünkü çok uzun sürdüğünü düşündü, ancak Disraeli’nin Tanrı’nın dünyayı inşa edecek bir Rothschild’i olsaydı, dinlenmek için fazladan bir güne ihtiyacı olmayacağını söylemesi gerekiyordu. ‘ Jacobs’u ortaya çıkarır.

bunu da beğenebilirsin Burghley Evi’nin içi

Eve girerken ziyaretçilerin gördüğü ilk oda Kırmızı Salon oldu. Rachel, “Dar bir ev ve resmi parterler ve fıskiyeler tam önünüzde açılarak binanın boyutlarını hemen hissediyorsunuz” diye açıklıyor. “İç ve dış mekanın zenginliği arasındaki ilişki, girdiğiniz her odanın bir parçasıdır.”

Riesener tarafından Fransız kraliyet sarayları için yapılan mobilyalar, Sèvres porselenleri ve Louvre için yapılan Savonnerie halıları, Ferdinand’ın “gimcracks” olarak adlandırmayı sevdiği şeyler arasında yer alıyor ve Kırmızı Salon’u ezici bir zenginlikle dolduruyor ve dahası. Jacobs, “Fransız tarzının seçimi kısmen bir ötekilik ifadesidir” diyor. Ferdinand bir yabancıydı ve Yahudiydi. Ama burada Fransız sarayının güç sembollerini kullanıyor.’

READ  Shoreditch'te dönüştürülmüş bir Victoria pub'ının içinde

Buna benzer daha fazla

Bu zarif Fransız fonunda, Gainsborough ve Reynolds’un tam boy portreleri, bir araya gelen konuklara sakince baktı. O zamanlar, buranın 18. yüzyılın iki rakip portrecisini karşılaştırmak için harika bir yer olduğu yorumlanmıştı. Jacobs, Ferdinand güzel kadınların ve ilginç karakterlerin resimlerine bayılırdı’ diyor. Kapının her iki yanında Gainsborough tarafından Galler Prensi’nin (daha sonra George IV) ve Reynolds tarafından yakın arkadaşı John Hayes St Leger’in portreleri asılı. “Onları birbirine asmak, dostluğun önemi hakkında bir kamu ifadesidir.”

Ferdinand’ın sanat sevgisi küçük yaşlardan itibaren bilenmişti. Waddesdon’daki en nadide Sèvres porselen parçalarından biri, Gri Salon’daki bir gemi vazosudur. Henüz 21 yaşındayken satın aldı. Henüz mirasına girmemişti ve bunu taksitler halinde ödemek zorundaydı’ diyor Jacobs. İki tane daha satın almaya devam etti. Dünyada sadece 10 kişiden üçü onlar.

bunu da beğenebilirsin Highclere Kalesi turuna çıkın

Görkemli bir Waddesdon ziyafetine katılmanın nasıl olması gerektiğine dair canlı bir his, yan taraftaki Yemek Odasına girdiğinizde gelir. Masa, Meissen yemek servisi ile kurulur ve masa boyunca uzanan gül dolu vazolar. Ayar, odanın Ferdinand’ın zamanında çekilmiş bir fotoğrafına dayanmaktadır. “Bu çiçekler ipek ama başlangıçta tazeydiler. Jacobs, odanın nasıl koktuğunu hayal edin,’ diyor.

Bitişikteki antredeki Konservatuarda müzisyenler çalıyor ve kapının iki yanında mermer şarap fıskiyeleri vardı. Masanın bir tarafında oturanlar bahçeye bakabilirdi. Diğer taraftakilerin hayran kalacakları güzel, çiçeklerle dolu Beauvais duvar halıları vardı. Geceleri, baca parçasının iki yanında yer alan iki büyük avize ve bir çift macunlu şamdandan gelen ışık, Duc de Villars’ın Paris’teki evinden gelen yaldızlı çerçeveli beş aynaya yansıdı.

Sunulan bu lüksle ünlü konukların yoklamasının ziyarete gelmesine şaşmamalı. Kraliçe Victoria, 1890’da kendisini öğle yemeğine davet etti ve yeni kurulan elektrik aydınlatmasından ve menüden etkilendi. Aşçısını, beğendiği tarifleri öğrenmesi için gönderdi ve Ferdinand’a, iç sığınağı olan Baron’un Odasındaki bir masanın üzerinde duran büstünü sundu.

READ  Bir moda Illustrator'ın Roma'daki dairesinde

bunu da beğenebilirsin Birleşik Krallık’ta ziyaret edilecek en iyi görkemli ev bahçeleri

Evin bu bölümüne sadece ayrıcalıklı konuklar davet edilirdi. Tüm cömertliğine rağmen Ferdinand, özünde titiz ve titiz bir adamdı, misafirler ziyafet çekerken sade yemek yemeyi tercih ederdi ve bazen ziyaretçilerinin kendisine yönelttiği sosyal taleplerden kaçmak için kendi alanına çekilirdi. Yazar Henry James, Waddesdon’a atıfta bulunarak, Ferdinand’ı sevdiğini ve “daha az insanlık dışı koşullarda tanışmış olsalardı” daha arkadaş canlısı olabileceğini söyledi.

Diğer konukların da tartışmaları vardı. İran Şahı, Galler Prensi’nin kendisiyle aynı anda ziyaret edemediği için hakarete uğradı ve somurtarak odasında kaldı. Jacobs, “Onu neşelendiren tek şey, Ferdinand’ın kanişi Poupon’u Doğu Galerisi’nde numaralar yaparken görmek ve Elephant Automaton müzikalinin art arda çalmasını izlemekti” diyor. Seğiren altın gövdesi ve dönen mücevherli çiçekleri ile Fil Otomatı bugün ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Jacobs, “Hala ayda bir çalışmasını sağlıyoruz ve YouTube’da yer alıyor ve hatta kendi Twitter hesabı var” diyor.

Ferdinand, “hilelerinden” birinin bu kadar kalıcı bir cazibeye sahip olduğunu bilmekten şüphesiz memnun olacaktır.