Cedric Morris’in görülmeyen tablosu açık artırmada satılacak

Cheffins, Cedric Morris’in görülmemiş bir tablosunun 23 Şubat 2023’te müzayedede 10.000 ila 15.000 £ arasında bir fiyatla satışa çıkacağı haberini duyurdu.

Tablo, Benton End’de geçirdiği süre boyunca Lucy Harwood’a hediye edildi ve şu anda onun mülkü tarafından satılıyor. Her iki tarafı da boyanmış olan eser, Benton End’de artık var olmayan çiftlik binalarını ve diğer çiçekli natürmortları tasvir ediyor.

Cedric Morris’in çalışmaları 1982’deki ölümünün ardından gözden düşerken, Cheffins Müzayedecileri son yıllarda eserlerinin fiyatının arttığını ve grubun diğer üyeleri için değerlerin yükseldiğini bildiriyor. Benton Uç Grubu aynı zamanda.

Bunları da beğenebilirsin bu ayın İngiltere müzayede takvimi

Birkaç yıl önce değerleri düşük binlerdeyken, o zamandan beri müzayedede en çok aranan Modern İngiliz sanatçılarından biri olmasına yol açan bir dizi olay oldu. Sotheby’s, 2022’de Morris’in bir tablosunu tahmininin 10 katından fazla olan 226.800 £’a sattı.

Cedric Morris imzalı Tiger Moth ile Natürmort, 2022’de 226.800 £’a satıldı. Sotheby’s

Ressam ve bitki yetiştiricisi Cedric Morris ve Suffolk, Benton End’de The East Anglian Resim ve Çizim Okulu’nu kuran çiftin yarısı yeniden canlanıyor. Yapıtlarının fiyatları son on yılda fırladı ve 2000’lerin başında eserleri yalnızca düşük ila orta binlere satılırdı, ancak şimdi, çoğu için karşılanamaz aleminde’ diyor Brett Tryner, Direktör Cheffin’ler.

Muhtemelen, dalga 2016 civarında, David Bowie’nin mülkünün bir parçası olarak üç tablosunun satılmasıyla dönmeye başladı. Bu, Morris’in yeniden halkın gözüne girmesine yardımcı oldu ve bu, Gainsborough’s House’daki sergiler, 2018’de otuz yılı aşkın bir süredir ilk kez çalışmalarının bir sergisine ev sahipliği yapan Bahçe Müzesi ve satıcı Philip Mould’un ev sahipliği yaptığı başka bir sergi ile desteklendi. Bahçe Duvarının ÖtesindeUzun süredir bir Morris hayranı olan ve kariyeri boyunca işine olan sevgisini dile getiren Tecritte Sanat kilitlenme sırasındaki dizi.’

READ  Misafir Odası Fikirleri: Arkadaşlarınızın ayrılmak istemeyeceği bir alan yaratın

Bunları da beğenebilirsin bu ay Birleşik Krallık’taki sergiler

Cedric Morris’e gösterilen yeni ilgi, First Site Gallery’nin oldukça beğenilen Sanatla Yaşam geçen yıl Benton End Group’un eserlerini anan sergi. Bu aynı zamanda halka yeniden açılması planlanan ve şu anda The Garden Museum’un bir yan kuruluşu olarak restore edilmekte olan Benton End’in kendisine olan ilginin artmasına yardımcı oldu.

Ve Benton End Group’a olan bu yeni ilgi, Morris’in popülaritesi ile birleştiğinde, Benton End Group’un Lucy Harwood ve Allan Walton gibi diğer üyeleri için fiyatların yükselmesine yol açtı.

Buna benzer daha fazla