Finlandiya’da bir boho fabrika dönüşümü

Anna Piiroinen ve Tomi Parkkonen’in Finlandiya’nın güneyindeki küçük sahil kasabası Hanko’daki evi dışarıdan bile bohem romantizmin resmidir. İki katlı badanalı bina, Hanko’nun Rus soyluları arasında popüler olan, hali vakti yerinde bir kaplıca kasabası olduğu 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen özenli mülklerde ortak olan büyüleyici mimari detayların çoğuna sahip.

Orijinal ferforje balkonu, uyumlu feneri ve kemer şeklindeki büyük pencereleri ile ilgi çekici, kama şeklindeki binanın yazar Anna ve fotoğrafçı kocası Tomi’nin dikkatini çekmesine şaşmamalı. Binayı yıllar önce romantik bir kaçamak yaparken görmüşler ve bir zamanlar Fin bisküvilerinin ikonik markası Hanko için teneke üreten bir fabrika olduğunu öğrenmişler.

Şunları da beğenebilirsin Finlandiya’da vintage dolgulu bir çiftlik evi restorasyonu

Bina çift üzerinde derin bir etki bıraktı ve birkaç yıl sonra 2005’te satışa çıktığında, satın alma şansına atladılar. O zamanlar Helsinki’de yaşarken, genç ailelerini deniz kenarına taşımak için bir fırsat olarak gördüler.

Anna, eski fabrikayı bir eve dönüştürmenin heyecan verici bir meydan okuma olduğunu ve çiftin binanın endüstriyel havasını ve sağlamlığını onurlandırmaya kararlı olduklarını söylüyor. ‘Bir fabrika, kaç kat boya eklediğinize bakılmaksızın bir fabrikadır. Aynı zamanda evimizin rahat ve konforlu olmasını istedik.’

Bina zor durumda olmasına rağmen çift, tadilata hafif bir dokunuşla yaklaştı, yeniden yapılanma yerine sorunları ortadan kaldırdı. Dramatik tuğlaları ortaya çıkarmak için asma bir tavan aşağı indi, yerine basit döşeme tahtaları ile değiştirilen çürük zemin gitti.

Kirli işler tamamlandıktan sonra duvarlar badanalandı ve çift, binaya kendi damgalarını koyma sürecine başladı. Sade mobilyalar seçtiler – antikalar ve bit pazarındaki buluntuların yanı sıra arkadaşlardan ve aileden gelen parçaların yanı sıra sade ve çağdaş tasarımlardan oluşan bir karışım.

READ  2022 kışı için en iyi örtüler ve battaniyeler

bunu da beğenebilirsin kalıtsal antikalarla dekorasyon

Bugün büyük çift kapıdan içeri adım atıldığında, binanın endüstriyel mirası hemen göze çarpıyor: büyük giriş holü, dramatik tonozlu tuğla tavanlı büyük bir odaya açılıyor. Bir duvara hakim olan kemerli pencereden süzülen doğal gün ışığıyla dolu olan Anna ve Tomi, bu alanın en iyi mutfak-yemek-yemek odası olarak kullanılacağını biliyordu.

Tolix tabureler ve yemek masasının üzerinde asılı büyük sarkıt lamba gibi fabrika zemininden bir ipucu olan eski mobilyalar seçtiler. Siyah Smeg ocak, açık metal raflar ve çeşitli duvarlara yaslanan eski merdivenler de binanın tarihine açık bir selam veriyor. Renkli kilimler, hoş vintage sofra takımları ve yaşam alanının uzak ucundaki L şeklindeki oturma odasında, yumuşacık kanepeler ve ilginç bit pazarı buluntularıyla dolu raflar, Anna ve Tomi’nin yaratmaya kararlı oldukları ‘rahat endüstriyel’ görünümü tamamlıyor. .

Bu vintage ve modern kombinasyonu evin her yerinde devam ediyor. Anna, ‘rahat bir boho görünümü’ olarak tanımladığı şeye duyduğu sevgiyi Fransa’da geçirilen okul günlerine kadar takip ediyor ve bu nedenle Fransız antikalarının, özellikle de salondaki büyük aynanın karışıma girmesi şaşırtıcı değil.

Üst katta, çoğunlukla açık planlı başka bir alanda, iki uyku alanı ve bir banyo, paravanlar ve basit perdelerle ayrılmaktadır. Fabrika estetiğine uygun olarak mobilyalar minimaldir. İkiz metal yataklar, bir zamanlar çocuklarının ‘odası’ olan yerde kalır ve şimdi ana yatak odası kıyafetleri, eski bir tuhafiye dolabında ve açık elbise askılarında saklanır.

Zümrüt yeşili ve parlak mavi tonlar, neredeyse tek renkli dekoru canlandırıyor. Kışın, köşedeki odun sobasından gelen sıcaklık, endüstriyel estetiğe rağmen binanın rahat hissetmesini sağlar.