Küratörden | Eski Boncuklar Yeni Hayat Kiraladı

Müzenin Mısır koleksiyonlarının çoğu, diğer kurumlardan alınan kredilerle desteklenen Eski Mısır Salonu’nda sergileniyor. Nesne depomuzda tutulan şey genellikle o kadar heyecan verici, iyi korunmuş veya önemli olmayan malzemelerdir. Yine de uzun bir süre için bir istisna vardı: bu dağınık boncuk yığını.

Mağazadaki boncuklar; kolye yakın çekim. HMNS görüntüleri.

Yapılmış fayansMısırlıların göreceli imalat kolaylığı ve dayanıklı, canlı renkleri nedeniyle değer verdiği kendinden camlı silika seramik, boncukların karmakarışıklığı, bir dizi delikli iki büyük yarı dairesel parça ve kazıma desenli bir dizi kolye ile canlandırıldı.

Boncukların bir geniş yakalı, erkekler ve kadınlar, yaşayanlar ve ölüler için popüler bir mücevher parçası. Fayansın rengi ve pandantiflerin şekli, Eski Krallık’ın sonlarından Orta Krallık’ın başlarına (yaklaşık MÖ 2200-1900) bir tarihe işaret ediyor. Yarım daire parçalar terminallerdi (burada düzdürler; diğer durumlarda ise şeklinde olabilirler. raptorların kafaları) ve pandantifler, tıklama böceklerinin (Agrypnus notodontata).

Çoğu insan Mısırlıların sevdiğini biliyor bok böcekleri (kutsal scarabaeus), ancak adından da anlaşılacağı gibi, klik böceği, kabuğunu bir yüksek sesle tıklama, ayrıca önemliydi. Mısırlılar onu bir Tanrıça Neith ve Hanedanlık Öncesi Dönem ve Eski Krallık’ta (yaklaşık MÖ 3100-2200) klik böceği temalı yemekler ve mücevherler için bir moda vardı. Eskiden çalıştığım Bolton Müzesi’ndeki en sevdiğim nesnelerden biri, Mısır’ın en eski krallarından birinin cenazesinden bir hazine olan uç uca yerleştirilmiş tıklama böceklerinden yapılmış, parçalanmış silttaşı bir bilezik.

Bolton Müzesi 1966.75A, Abydos, Umm el Qaab’daki Tomb V’de bulunan parça parça klik böceği bileziği. Hanedan 2, Khasekhemwy saltanatı, yaklaşık MÖ 2800. Fotoğraf Bolton Museum’un izniyle.

Müzenin sökülmüş geniş yakasıyla geri döndüğümüzde, onu sergileyebilmek için yeniden asmamız gerekiyordu. Prensipte kolay görünen şey, pratikte şeytanca zordur. Son iki bin yılda muhtemelen herkesten daha fazla Mısır boncuğu asan Sheila Shear’ın hizmetlerini güvence altına aldığımız için şanslıydık.

Sheila Shear, fotoğraf Linda Shear tarafından sağlanmıştır

Sheila, Hazelton, PA ve Baltimore, MD’de büyüdü ve iki çocuğunu Longmeadow, MA’da büyüttü. İğne sanatlarına olan ömür boyu ilgisi, onu tekstil koruma ve sergi hazırlığı alanlarında çalıştığı Springfield, Massachusetts’teki George W. Smith Müzesi ve Güzel Sanatlar Müzesi’nde 25 yılı aşkın bir süredir gönüllü olarak adamaya yöneltti. Bu süre zarfında, o zamandan beri tutkusu olan eski Mısır boncuk işlerinde bir kariyere başlamasına yardımcı olan uzun zamandır Mısır’ı ziyaret etme hayalini gerçekleştirdi. Sheila, Boston’daki Güzel Sanatlar Müzesi’nin Mısır bölümünde, eski Mısır ve Nubia boncuk işlerini araştırmak ve yeniden inşa etmek için uzun yıllar gönüllü oldu.

READ  Kızılderili Mirası Ayı | BEYONDbones

Boston MFA’daki projeleri arasında bir 4400 yaşındaki boncuk fileli elbise Giza’daki Büyük Piramidi çevreleyen mezarlardan birinden – bu şimdi Eski Mısır Salonunda görülüyor.

Fayans boncuklu net elbise. Giza, yaklaşık MÖ 2400, Sheila Shear tarafından yeniden dizildi. Boston Güzel Sanatlar Fotoğraf Müzesi.

Sheila sihrini, yeniden inşa etmeye yardımcı olmak için önceden ölçtüğüm ve uzunluğa göre sıraladığım gevşek boncuklar üzerinde çalıştı.

Boncuklar uzunluğa göre sıralanır. HMNS resmi.

Sheila, düğümleri yapıştırmak için doğal İsveç keten ipliği ve B72 akrilik vernik kullanarak yeniden asmadan önce boncukları dikkatlice derecelendirdi ve anlamlı bir sıraya koydu. Tüm restorasyon çalışmalarının olması gerektiği gibi, Sheila’nın çalışması da tamamen tersine çevrilebilir – ancak neden uzun bir süre için bileziği sökmek istediğimizi düşünemiyorum.

Yaka yeniden gerildi. HMNS resmi.

Tüm ihtişamıyla tamamlanmış yaka, başladığımız boncuk yığınından çok uzakta. Öncelikle, giyilebilir bir tasma yapmak için yeterli boncuk olacağından emin değildim – çok fazla boncuk mu kaçırdık? – ama yakanın orta büyüklükteki bir uşağa rahatça sığacak kadar büyük olduğu ortaya çıktı. Doktor, bu deney yapılırken çok rahattı ve yapabilseydi onu hala takardı – daha az öyleydim …

Sheila’nın çalışmaları, Müzenin genç gönüllü programı Moran Ecoteens tarafından finanse edildi. Onlar sayesinde, Eski Mısır Salonu’nun sadece kendine ait bir Mısır tasması değil, aynı zamanda kendine ait bir Sheila Shear – antik malzeme ve modern becerinin güzel bir kombinasyonu. Teşekkürler Ecoteens ve teşekkürler Sheila.

Mısır takıları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Sheila’nın çalışmalarından daha fazlasını görmek isterseniz, Nil Mücevherleri Sheila tarafından yeniden dizilen birkaç kolyeyi içeren Worcester Sanat Müzesi’nin Mısır koleksiyonlarının yeni bir kataloğu.