Robert Arneson’un ‘Konk’u Açık Artırmada 126.000 Dolara Satıldı

Heykeltıraş Robert Arneson’un taktikleri sorgulama ve kuralları çiğneme eğilimi, savaş sonrası Amerikan sanatının ayırt edici özellikleridir. Merkezi bir figür Kaliforniya Funk Sanat hareketiArneson ve meslektaşları, Soyut Dışavurumculuğun nesnel olmayışından uzaklaşmaya ve hem tuhaf hem de canlandırıcı olan alışılmışın dışında ve bazen ilkel bir formalizmi benimsemeye istekliydiler.

Sanatçı Robert Arneson, Funk Art hareketinin merkezi isimlerinden biri.

Wright’ın izniyle

Arneson, ev eşyalarının, antropomorfik kupaların, sürrealist otoportre büstlerinin ve faydacı olmayan tencere ve tuğlaların şakacı yorumlarını yarattı. Arneson, sanatın merkezi rollerinden biri olan dünyaya bakış açımızı değiştirmek için sorular sorma konusunda çok önemli bir etki yaratmaktan sorumluydu. Onun parçası, “Konk” 1978’den itibaren 126.000 dolara satıldı Wright MüzayedesiChicago, Şubat ayında.

Robert Arneson’un “Konk” adlı eseri 126.000 dolara satıldı.

Wright’ın izniyle

Areneson, dünyayla ilişkisini incelemek için sık sık otoportreye başvurdu; ciddi düşünceleri ve zor duygusal içerikleri mizahi bir maskenin filtresinden geçirerek ifade etti. Arneson, “Kendimle dalga geçebiliyorum” dedi. “Kendimi herkesten daha iyi tanıyorum ve özgürüm.”

Arneson, 1930’da Benicia, Kaliforniya’da doğdu. California College of the Arts’ta (daha sonra California College of Arts and Crafts) eğitim gördü ve 1954’te lisans derecesini, 1958’de ise MFA derecesini Mills College’dan aldı. Arneson, Davis’teki California Üniversitesi’nde seramik bölümünün başına getirildi. 1962’de ve 1973’te sanat profesörü oldu.

UC Davis merkez kampüsünü ziyaret ederseniz büyük ihtimalle şu yerlerden birinin yanından geçersiniz: sanatçı ve UC Davis Profesörü Robert Arneson’unTanımsızAydın bronz heykeller. Burada bir öğrenci 1992’de kurulan “Yin & Yang” adlı filmde mola alıyor.

San Francisco Sanat Enstitüsü ve Rhode Island Tasarım Okulu’ndan fahri doktora unvanı aldı ve Amerikan Akademisi ve Sanat ve Edebiyat Enstitüsü ile Amerikan El Sanatları Konseyi’nden ödüller aldı. Arneson’un, hem 1974’te Chicago Çağdaş Sanat Enstitüsü’nde hem de San Francisco Modern Sanat Müzesi’nde kişisel sergileri ve 1992’de Philadelphia Çağdaş Sanat Enstitüsü’nde bir sergisi de dahil olmak üzere çok sayıda galeri ve müze sergisi açıldı. Sanatçı, pek çok ağustos kurumunun koleksiyonlarında yer alıyor. Whitney Amerikan Sanatı MüzesiLos Angeles County Sanat Müzesi, Philadelphia Sanat Müzesi ve Hirshhorn Müzesi ve Heykel Bahçesi.

Sanatta otobiyografi üzerine bir kitap yazan UC Davis’ten fahri sanat tarihi profesörü Seymour Howard, “Bob’un çalışması otobiyografiydi” dedi. “Böyle konuşuyordu, böyle görünüyordu, böyleydi.”

Arneson’un dul eşi Sandra Shannonhouse, Arneson’un herhangi bir eserini izleyen insanları “sinirli, yaramaz veya komik” görünenin ötesine bakmaya davet ediyor.

“İzleyiciyi eserin içine çekmek için mizahı kullandı, ancak genellikle çok daha fazlası oluyordu” diyor.

Arneson 1992’de Benicia’da öldü. 62 yaşındaydı.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

SHAG-a-Delic: Sanatçı 60’ların Başındaki Harika Havayı Yakaladı

Claude Monet: Etkisi Dünyayı Renklendiren Bir Sanatçı

Edmonia Lewis Kadın ve Azınlık Sanatçılarının Öncüsü

READ  Bu Art Deco Banyo Lavabosu Neden 11.000 Dolardan Fazla Değerde?