Aşka Dair Küçük Bir Not

İşin püf noktası çok fazla gürültü yapmamaktır. Elbette gizli olmak istiyorsun, ama tamamen öyle değil. İşin sırrı, yumuşak seslerin mükemmel karışımını yaratmaktır, böylece uyanıp sizi gördüğünde, yatağında kahve içtiği için ne kadar şanslı olduğunu düşünerek uykulu bir şekilde gülümseyecektir.

Elbette, hareketi takdir etmekle rahatsızlıktan rahatsız olmak arasında ince bir çizgi var. Yıllarca bu çizgiyi parmak uçlarımda tuttum.

Bir fincan kahve yardımcı olur. Ama anlaşmayı imzalayan şeyin, renkli bir Post-it üzerine basit, çoğu zaman aptalca bir çizimle gösterilen notun (karalanmış bir düşünce, kelime oyunu, hatta bir dilek) olduğunu düşünmek hoşuma gidiyor.

Bir hafta sonu geleneği: Bir fincan kahve ve küçük bir aşk notu dağıtmak.

Benim en sevdiğim çizim, kolları ve bacakları olan, gülümseyen, kalp şeklinde bir figürden oluşuyor. Sınırlı sanat becerilerim ile duygularımı çizmeye en çok yaklaşabildiğim şey bu.

İlkel karalamamın gerçekçilik konusundaki eksikliğini kafein dağıtımıyla telafi ediyor; kahve harika. Ev sahibi cephede bu kombinasyon, benim tek kişilik kitlemin favorisi.

Not, kahve fincanının üzerini kaplayan küçük bir tabağa yapıştırılmıştır. Kapalıyken kahve mutfaktan ikinci kattaki yatak odasına kadar sıcak kalır. Kedi gibi sinsice yaklaşmama rağmen, merdivenleri çıkıp yatak odamıza girerken tabak hafifçe çıngırdıyor. Eşimin gözleri yavaş yavaş açılıyor. Gözleri bulanık olsa bile haftasonu rutinimize bayılıyor, bu da şöyle oluyor…

Haziran’la birlikte sabah erkenden kahvaltı yapmak ve yürüyüş yapmak güzel bir günün başlangıcıdır.

Görüntü Paul Kennedy’nin izniyle

Erken kalktım. Eşim uyuyor. Aptal, coşkulu, mutlu tazı köpeğimiz June besleniyor ve gezdiriliyor. Heyecanına bakılırsa bu June’un şimdiye kadar yediği en güzel yemek ve yürüyüştü. Öğle yemeğine kadar. Mahalle iyice koklanıp güvenlik altına alındıktan sonra kahve demlenir. Ve teslim edildi. Küçük, elle çizilmiş bir aşk notuyla.

1800’lerin ortalarında, Esther Howland adında genç bir kadın ve New England Valentine Co., ABD’de ticari olarak seri üretilen ilk sevgililer günü hediyelerini yarattı. Bazen şüphelerim olsa da sanırım bu iyi bir şey. Bugün ABD’de her yıl yaklaşık 200 milyon Sevgililer Günü kartı gönderiliyor; bu, diğer her şey gibi sevgiyi ifade etmenin de başarıyla ticarileştirildiğini gösteren olumlu bir kanıt.

READ  Bogie ve Bacall Love Affair Madalyon Julien'in Müzayedelerine Geliyor
Esther Howland Sevgililer Günü kartı, “Sevgi” yakl. 1870’ler.

Kamu malı resmi

Hallmark artık dolaşımda olan yaklaşık 1.400 kart çeşidiyle Sevgililer Günü’nde hak iddia edebilir, ancak en sevdiğim aşk notları barkodlu olarak gelmiyor. Gönülden geliyorlar.

Örneğin New York’u ele alalım. 1970’lerde şehir neredeyse sevilemez durumdaydı. Büyük borç, yüksek suç ve sosyal çekişme şehri rahatsız ediyordu. Güzel değildi. Ve Başkan Gerald Ford sayesinde durum çok daha çirkinleşecekti.

Ekim 1975’te Ulusal Basın Kulübü önünde yaptığı konuşmada Ford, iflasın eşiğindeki şehrin federal bir kurtarma paketini reddetmesine yol açtı. New York Günlük Haberleri şu anda meşhur olan ön sayfa manşetini yayınlamak için: “Ford’dan Şehre: Düşüp Öl!”

Sevdiği şehirde bir taksi yolculuğu sırasında başkanın reddedilmesini düşünerek, ünlü grafik tasarımcısı Milton Glaser kırmızı bir pastel boya çıkardı ve bir zarfın arkasına çok basit ama yine de onaylayıcı bir mesaj çizdi: “New York’u Seviyorum.” Sadece “aşk” kelimesine kalp çizdi.

Milton Glaser’ın New York’a yazdığı aşk notu New Yorklular ve dünyanın her yerinden insanlar arasında yankı buldu.

Resim Modern Sanat Müzesi’nin izniyle

Glaser, The Big Apple’a yazdığı aşk notunu temel alarak 1977’de son derece başarılı bir devlet turizmi reklam kampanyası için bir logo yarattı. Onun çalışmalarını görmüş olabilirsiniz; yaklaşık milyarlarca tişört, kahve fincanı, poster, şapka, dövme ve benzeri şeyler üzerinde. hayal edebileceğiniz başka hatıralar ve hatta hayal edemeyeceğiniz daha fazlası.

Ancak en sevdiğim aşk notu pop sanatçısı Robert Indiana tarafından yaratıldı. 12 metrelik AŞK kelimesinin heykeli İlk kez 1970 yılında görücüye çıktığında kalpleri fethetmişti. Indianapolis Sanat Müzesi.

1928’de New Castle, Ind.’de doğan sanatçı, Robert Clark olarak büyüdü. Kendi eyaletine olan derin takdirinden dolayı soyadını Indiana olarak değiştirdi.

ABD Posta Servisi, Robert Indiana’nın sanat eserine dayanan 8 sentlik bir pulu 26 Ocak 1973’te, Sevgililer Günü zamanında yayınladı.

Resim Smithsonian Ulusal Posta Müzesi’nin izniyle

Indiana’nın çalışmalarının yaygın ilgi görmesi, onu çoğu dünya çapındaki parklarda ve meydanlarda sergilenen AŞK heykelinin daha fazla versiyonunu yaratmaya yöneltti. 1973 yılında Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi onun sanatını pula dönüştürdü. Talep o kadar fazlaydı ki 300 milyon SEVGİ pulu basıldı.

READ  Kramer'in Elmas Görünümü Koleksiyonerler İçin Parlıyor

Bir an için şunu düşünün: Postada dolaşan 300 milyon AŞK mektubu. Seni utandırmaya yetecek kadar.

Düşününce dünya biraz daha kızarmaya dayanabilirdi. Kızarmak kayıp bir sanat gibi görünüyor. Eğer daha fazla sevgi onu geri getirebilirse beni de dahil edin.

Mesele şu ki, aşk onu bulduğumuz yerdir. Bazen aşk parklarda, müzelerde bulunan sanat eserlerindedir. Bazen aşk postayla gelir. Ve bazen, hafta sonları, dünya hâlâ uykudayken, bir fincan kahve ve küçük bir notla yatak odasına gizlice giriyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

Esther Howland Sevgililer Günü’nü nasıl icat etti?

Victorialılar Gizli Mesajlar Göndermek İçin Çiçek Kullandı

Sevgililer Günü’nü küçümsüyor musunuz? Oku bunu!