Vintage Küre Toplama | Evler ve Antikalar

Sınıflar bir yana, yakışıklı bir antika ya da eski küreden daha çekici bir şey düşünemiyorum. Fiyat açısından her cebe uyarlar. En iyi, en nadir örnekler – genellikle tarihi öneme sahip – binlerce pound için el değiştirebilse de, 20. yüzyıl ‘eski’ küreler hala inanılmaz derecede uygun fiyatlı. Belki bu çok önemli nadirlik faktöründen yoksun, ama yine de kendi başlarına dekoratif nesneler.

Küreler iki biçimde gelir: karasal (Dünyayı kaplayan) ve göksel (gece gökyüzünün takımyıldızlarını temsil eden). ‘Küre’ kelimesi, ‘küre’ anlamına gelen Latince globus’tan gelir. Eski zamanlardan kalma hiçbir karasal küre görünmüyor.

En eskisinin, tekstil tüccarı ve haritacı Martin Behaim tarafından 1490-1492 yılları arasında yapılan ‘Erdapfel’ (Almanca ‘Dünya Elması’ anlamına geldiği) olduğu düşünülüyor; şimdi Germen Müzesi, Nürnberg koleksiyonunda. Behaim, Columbus ünlü yolculuğundan dönmeden önce güzelce boyanmış küresini bitirdi, bu yüzden Amerika kıtasını içermiyor.

bunu da beğenebilirsin eski okul çizelgeleri ile dekorasyon

Geleneksel olarak, küreler, genellikle ahşaptan yapılmış bir küre üzerine yapıştırılmış, basılı veya boyalı kağıt şeritlerinden yapılır. Küre bir stand üzerinde kaldırılır ve pirinç meridyen küreyi yerinde tutar. Bir dizi sayı ile kazınmıştır: ekvatorda 0°’den her iki kutupta da 90°’ye kadar.

SOLDAN Bu Philip’in Bakalit standlı göksel 6 inçlik masa küresi New York’ta George Glazer Gallery tarafından satıldı. Benzeri 2011’de Brettells müzayedecilerinde 340 sterline satıldı; Orijinal kutulu nadir Torica gök küresi, c1960s, 1. Dibs’de 820 Sterlin’e satıldı; küre kokteyl dolapları da yüksek oranda koleksiyonluktur: Bu, Vinterior’da 540 £ ‘a satıldı. Şarap; georgeglazer.com; dominik kış

İlk küreler, derin cepleri olan koleksiyoncular tarafından ödüllendirilen değerli, arzu edilen eserlerdir; Gerçekten az bulunur ve nadiren müzayedede satılır, hayatta kalan örneklerin çoğu müzelerde ve özel koleksiyonlarda bulunur. 2008’de, Willem Janszoon Blaeu’nun (1571-1638) – deniz canavarları, Çin Seddi ve Zodyak işaretleri ile süslenmiş – 17. yüzyıldan kalma bir çift çarpıcı kütüphane küresi Christie’s’den 793.000 Euro’ya (tahmini 200.000 – Euro) satın alındı. 300.000); o zamanlar, Hollanda’da müzayedede satılan en pahalı sanat eserleri.

READ  bağbozumu nedir? | Evler ve Antikalar

bunu da beğenebilirsin okul baskıları toplamak

18. ve 19. yüzyıllardan kalma küreler daha az kıt, ancak yine de fazlasıyla arzu edilir. Peter Francis Auctioneers’da, bir çift Cary’nin 17 inçlik göksel ve karasal kütüphane küreleri (1816) 50.000 £ karşılığında satıldı.
2013 baharı. Yelpazenin daha uygun fiyatlı ucunda, yerel müzayede evlerinde, hurda dükkanlarında ve bit pazarlarında eski küreler bulunabilir.

20. yüzyıl küreleriyle çıkmak nispeten kolaydır: Değişen coğrafi sınırlar ve jeopolitik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak yardımcı olur. Örneğin Jamaika, 1962’de İngiltere’den bağımsızlığını kazandı ve yeni İsrail devleti ilk kez 1948’de ortaya çıktı.

FROM LEFT The Map House tarafından satılan D. Hammar c1938 yapımı Terrestrial küre; Altea Gallery tarafından satılan Girard, Barriere ve Thomas c1920 için J. Forest tarafından Globe Terrestre; The Map House tarafından satılan Neuse c1927 tasarımı yerküre; Altea Gallery tarafından satılan G. Pugno c1920 için GB Paravia’dan Globo Terrestre; The Map House tarafından satılan Cartes Taride c1949 için Philip’s Challenge Globe; Altea Gallery tarafından satılan George Philip ve Son Ltd c1925 için John Betts tarafından Betts’ Portable Terrestrial Globe. Chris Tubbs

Geographia Harita Şirketi (1911’de kuruldu), müzayedede düzenli olarak ortaya çıkan bir dizi çekici küre yaptı. Küreler, renkli Bakalitten üretilen Deco tarzında kademeli ‘jöle kalıbı’ tabanlara sahiptir. Philip’in gök küreleri biraz daha sıra dışı ve iyi durumdaki 12 inçlik bir örnek bu Nisan ayında Plymouth Müzayedelerinde 130 sterline satıldı.

Şu anda bir ‘Torica’ gök küresi için para biriktiriyorum: Tokyo Physical Instrument MFG tarafından şeffaf plastikten üretilmiş, 1960’ların tuhaf bir astronomik masa parçası. Co. Ltd Japonya. Bu fütüristik küre, gece gökyüzünün öğrencileri için bir eğitim aracıydı ve temel astronomik hesaplamaları yapabilirdi. Aynı zamanda son derece dekoratif olur. Mayıs 2022’de, Hansons’ta şanslı bir alıcı, 150 £ karşılığında iyi durumda bir örnek aldı.

READ  Kanepe stilleri, türleri, şekilleri ve tasarımları açıklandı