ABD, Yağmalanan Eserleri İtalya’ya Geri Gönderiyor

MILAN, İTALYA—Bir araştırmaya göre İlişkili basın Rapora göre, ABD’li yetkililer Amerikan müzelerinden ve galerilerinden kurtarılan 200’den fazla yağmalanmış antik eseri İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini’ye teslim etti. Nesnelerin kırk tanesi birkaç ay boyunca New York’ta İtalya Başkonsolosluğu’nda sergilenecek. Franceschini, eserlerin yağmalandıkları bölgelere iade edileceğini ve yerel müzelere yerleştirileceğini açıkladı. Bu da uçsuz bucaksız bir müze olarak olağanüstü ülkemize değer katacak büyük bir eve dönüş operasyonudur” dedi. “İnsanları o yerlere ve bölgelere çekecek mutlak öneme sahip sanat eserleridir.” Pompeii’nin hemen kuzeyindeki bir villada ortaya çıkarılan bir savaş arabası hakkında bilgi almak için “Kırsalda Bir Yolculuk”a gidin.

READ  Tunç Çağı Ritüel Havuzu - Arkeoloji Dergisi