Kanada’daki Wanuskewin Bison Jump’ının Yakınında Kaya Sanatı Bulundu

SASKATOON, SASKATCHEWAN—CBC Haberleri Arkeolog ve park kurucusu Ernie Walker tarafından güneybatı Kanada’nın Wanuskewin Miras Parkı’ndaki bizon atlama yolu boyunca dört taş üzerinde dört petroglif keşfedildiğini bildirdi. First Nations halkının 6.000 yıldan fazla bir süredir bölgede toplandığı düşünülüyor. Yaklaşık 500 pound ağırlığındaki dört taştan biri, bir bizonun kaburgalarını ve üçgen başlı, boynuzlu, dikdörtgen gövdeli ve kuyruklu bir figürü taklit eden çizgilerle oyulmuştur. Yanında bir taş bıçak bulundu. Walker, “Birlik hakkında hiçbir soru yok” dedi. “Kesici kenarın genişliğini ölçtüm ve bu, kayadaki oluğun genişliğiyle tamamen aynı.” Diğer petroglifler, ızgara desenleriyle oyulmuş 750 kiloluk bir taş içerir. Walker, bizon yakın zamanda parka yeniden dahil edildiğinde, etkinliklerinin toprağı artırdığını ve bizon öldürme bölgeleriyle ilişkilendirilebilecek kaburga taşının tepesini ortaya çıkardığını ekledi. Oymaların Avrupa temasından önce yaratıldığını düşünüyor. Yerli halk tarafından Quadra Adası kıyısında yapılan antik deniz tarağı bahçeleri hakkında bilgi almak için “Dünya Özeti: Kanada”ya gidin.

READ  Florida'da 1000 Yıllık Kano Bulundu