Kuzey Amerika’da 23.000 Yıl Öncesine Tarihlenen İnsan Ayak İzleri

TUCSON, ARIZONA— tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre Arizona ÜniversitesiNew Mexico’daki White Sands Ulusal Parkı’nda bulunan insan ayak izleri 23.000 yıl öncesine tarihleniyor. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu’ndan Jeff Pigati ve Kathleen Springer, White Sands Ulusal Parkı’ndaki akarsu yataklarında 2.000 yıllık bir süre boyunca geride bırakılan çok sayıda ayak izi katmanının üstünde ve altında bulunan radyokarbon tarihlemeli tohumlar. Bournemouth Üniversitesi’nden Matthew Bennett, ayak izlerinin büyüklüğü, esas olarak gençleri ve küçük çocukları oynayarak yapıldığını gösteriyor, ancak ara sıra bir yetişkin akışı ziyaret etti, dedi. Daha önce göçmenlerin, buz tabakalarının erimesi karadaki göç yollarını açana kadar Kuzey Amerika’ya girmek için bekledikleri düşünülmüştü, ancak sitenin en eski izleri için bu yeni tarihler, insanların Son Buzul Maksimum sırasında Kuzey Amerika’ya geldiğini gösteriyor. Mamutların, dev tembel hayvanların ve diğer soyu tükenmiş hayvanların izleri de bulundu ve bu da manzarayı insanlarla paylaştıklarını gösteriyor. Amerika’daki Clovis öncesi halklar hakkında bilgi edinmek için “Başlangıçta Amerika”ya gidin.

READ  İngiltere'de Bulunan Anglo-Sakson Yerleşimi ve Mezarlığı