Penn Müzesi Blogu | Duvarların İçindeki Hikaye Anlatıcıları

Fareler, pek çok insanın hakkında konuşmak istediği bir şey değildir. Etrafta dolaşan ve çalınan şeyleri duvarlarda ve döşeme tahtalarında saklayan kemirgenler hakkında kim konuşmak ister? Fareler çoğu insanın aklında ilk sırada olmasa da, genellikle müzeler ve eski evler gibi birçok binada çalışıyorlar ve arkalarında o yerin hikayesini yeniden anlatmak için kullanılabilecek harika bir kayıt bırakıyorlar.

Nathaniel Russel House Kitchen House’un şu anki fotoğrafı.
(Fotoğraf: Tarihi Charleston Vakfı)

Penn Museum Fellow olarak, Güney Carolina, Charleston’da bulunan Nathaniel Russell House Kitchen House’un duvarlarında fareler tarafından toplanan ve saklanan hayvan kemikleri üzerinde çalışıyorum. Danışmanım Dr. Katherine Moore’un yardımıyla Penn Müzesi’ndeki laboratuvarlardaki materyallerle çalışıyorum. Hayvan kemikleri ile yaptığım çalışma, 1820-1870 yılları arasında yaklaşık on sekiz köle tarafından işgal edilen Nathanial Russell’ın malikanesinin arkasında bulunan Kitchen House’da ve çevresinde yaşayan fareler tarafından toplanan materyale odaklanan daha büyük bir araştırma projesinin parçası. Bu projenin amacı, bir kronoloji oluşturmak için bu fare yuvalarından toplanan arkeolojik kalıntıları incelemek ve analiz etmek ve bu kalıntıların öğrenmemize yardımcı olabileceği umuduyla, mutfak evinin döşeme tahtalarından ve duvarlarından birikintilerin oluşumu hakkında daha fazla bilgi edinmektir. yemek alışkanlıkları, mutfağın ekolojisi ve mutfakta oturanların günlük yaşamları hakkında daha fazla bilgi.

Dr. Katherine Moore tarafından yaratılan Mutfak Evi’nin Lego modeli. (Fotoğraf: yazar)
Bu toplulukla çalışırken, farelerin geride bırakabileceği hikayelerin izlerini ilk elden gördüm. Tipik çürüme kuvvetlerinden uzakta duvarlarda sıkışıp kalan malzemeler son derece iyi korunmuş ve geçmişin görünmeyen hikayelerini anlatmayı bekliyor. Sıçan yuvalarından gelen toplulukta hayvan kemikleri, böcek kalıntıları, bitki kalıntıları ve yapay kalıntılar (düğmeler, kağıt parçaları, gazete kupürleri, kumaş ve dikiş iğneleri gibi) bulunur. Bu malzemenin çoğu toprakta ya da diğer bağlamlarda hayatta kalamazdı, ancak duvarların ve döşeme tahtalarının daha sonra sıvanmış olan bu küçük yarıklarında iyi bir şekilde hayatta kaldı.
Penn Müzesi zooarkeoloji laboratuvarında yazar. (Fotoğraf: Dr. Katherine Moore)
Penn Müzesi’ndeki zooarkeoloji laboratuvarındayken, insan faaliyeti belirtilerinden kemirgen veya böcek faaliyetine kadar her kemiği inceliyor, fareler tarafından atılmadan önce ne olduğunu düşündürebilecek diğer herhangi bir hasar veya kemiklerdeki ilginç işaretler hakkında notlar alıyorum. . Kemikler genellikle farelerin kemirme izleriyle kaplı olsa da, genellikle öğrenilecek daha çok şey vardır. Bazı kemikler, bir hayvanın sahada mı yoksa saha dışında mı kesileceğini söyleyen testere ve kesme işaretleri gösteriyor. Bu bize evin içinde hangi faaliyetlerin gerçekleştiği hakkında bir fikir verir. Hangi kemiklerin bulunduğu, bölgedeki faaliyetler hakkında da fikir verebilir. Örneğin bir tavuğun ayağına veya kafasına ait bir kemik bulursak, bu, tavukların yerinde yetiştirilmeseler de en azından kesildiğini düşündürebilir. Bu hayvanlar zaten bir pazardan kesilerek satın alınmış olsaydı, bu kemiklerin topluluktan eksik olacağını varsayardık.

Bulunan kemiklerin çoğu, mutfakta ne pişirildiğini veya tüketildiğini yeniden yapılandırmak için kullanılabilir. Kemiklerin bölümü, hangi et parçalarının kullanıldığını söyleyebilir. Ezilme izleri, kesik izleri ve kırık kemik kenarları bize yemeği hazırlayan ve yiyen insanlar hakkında bir hikaye anlatabilir. Sıçanların çaldıkları ve duvarlardaki ve döşeme tahtalarındaki küçük deliklere ve yarıklara sürükledikleri şey, yiyecek seçimi, ev faaliyetleri hakkında inanılmaz bir hikaye anlatıyor ve umarım araştırmalar devam ettikçe geçmişe dair daha fazla fikir verecektir.

Penn Museum zooarkeoloji laboratuvarındaki beyaz tahta, kemik analizinde kullanılan farklı aktivite kategorilerinin bazılarını listeliyor. (Fotoğraf: Dr. Katherine Moore)

Hayvan ve bitki kalıntılarının yanı sıra bu farelerin yuvalarından elde edilen diğer eserlerin daha ayrıntılı analizi, köleleştirilmiş bireylerin ve Nathaniel Russell Mutfak Evi’nde yaşayan diğerlerinin yaşanmış deneyimlerine ışık tutmaya devam edecek. Fareler, birlikte çalışmamız için geride çok şey bıraktılar. Arkeologlara Kitchen House’da çalışan ve yaşayanların yaşamlarına dair sonsuz içgörü sağlayan verilerle dolu topluluklar oluşturdular.

READ  York Antika Sergisi ve Satışı 22-23 Eylül'de Başlıyor

Miranda Souza, Sanat ve Bilim Koleji’nde Antropoloji bölümünde son sınıf öğrencisi ve Arkeoloji Biliminde yandal yaptı. 2020-2021 akademik yılı için seçilen üç Penn Museum Üyesinden biriydi. Penn Museum Fellows programı, Penn Müzesi’nin koleksiyonları, arşivleri, galerileri veya daha geniş misyonu ile eklemlenen bir bitirme projesi veya tezi tamamlayan üç Penn lisans öğrencisine finansal ve araştırma desteği sağlar.