Dillinger’ın Hapishaneden Çıkarken Kullandığı Çalıntı Polis Arabası Müzayedeye Çıkarılıyor

Büyük Buhran sırasında, anlamadıkları ekonomik güçler karşısında neredeyse çaresiz kalan pek çok Amerikalı, istediklerini silah zoruyla alan kanun kaçaklarını övdü. Tüm kötü şöhretli suçlulardan biri, John Dillinger, bu Gangster Çağını anımsatmak için geldi ve bu ülkede nadiren görülen kitlesel duyguları harekete geçirdi.

Adı bir zamanlar manşetlere konu olan Dillinger, acımasız bir dolandırıcıydı. FBI’a göre, Eylül 1933’ten Temmuz 1934’e kadar, o ve çetesi Midwest’te terör estirdi, 10 kişiyi öldürdü, yedi kişiyi yaraladı, bankaları ve polis cephaneliklerini soydu ve üç hapisten kaçış düzenledi – birinde bir şerifi öldürüp iki gardiyanı yaraladı. bir diğer.

Yine de Dillinger bir tür halk kahramanı oldu.

Mart 1934’te Indiana’da gözaltındayken, John Dillinger (gömlek kollu) savcı Robert G. Estell ile kol kola poz verirken Şerif Lillian Holley (solda) bakıyor. Dillinger hiçbir hapishanenin onu tutmayacağıyla övünmüştü. Ve o haklıydı. Crown Point, Ind’deki ilçe hapishanesinden kaçtı. Bu basın fotoğrafı, gazete kupürleriyle birlikte müzayedede satılıyor.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

Nisan 1934’te Warner Brothers, Soruşturma Bölümünün onu insan avını gösteren bir haber filmi yayınladı. Haber filmi, Dillinger’ın yaşlı bir çiftçi olan babası ve Dillinger’ın memleketi Mooresville, Indiana sakinlerinin görüntülerini gösterdi. Amerika’daki film izleyicileri, Dillinger’ın resmi ekranda göründüğünde tezahürat yaptı. DOI özel ajanlarının resimlerine tısladılar.

Gangster Dönemi bu ay şu şekilde geri dönüyor: Witherell’in Müzayede Evi, “Ünlü Dillinger Kaçış Aracı”nı sunar Amerikan tarihinin en ünlü kaçış aracını içeren çevrimiçi bir müzayede: 1934 yılının Mart ayında Dillinger tarafından cüretkar bir hapishaneden kaçış sırasında çalınan ve dünya çapında sansasyonel manşetlere konu olan Şerif Lillian Holley’e ait bir 1933 Ford V-8.

John Dillinger’ın kötü şöhretli kaçış arabası, 1933 model bir Ford V-8 polis aracı, şu anda 100.000-250.000$’lık ön satış tahminiyle müzayedede. Araba restore edildi.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

Witherell’in kurucu ortağı ve PBS’nin popüler dizisi “Antiques Roadshow”da konuk değerleme uzmanı olan Brian Witherell, “Dilinger kaçış aracı, tarihin en ikonik arabalarından biri olduğu için geçit törenlerinde yer aldı ve müzelerde sergilendi” dedi.

1934’te Dillinger, bir Chicago polis memurunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanmayı bekleyen Indiana, Crown Point’te parmaklıklar ardındaydı. Yetkililer hapishaneyi “kaçış kanıtı” olarak lanse etti ve ek gardiyanlar görevlendirdi. Raporlara göre Dillinger, gardiyanları kıstırmak ve Şerif Holley’in Ford V-8’iyle havalanmak için hücresine yontulmuş sahte bir silah kullandı. Araba hırsızlığı federal bir suçtu ve FBI’ın insan avına katılmasına neden olan ölümcül bir hataydı.

READ  Nadir Steiff Köpek, EJ'nin Yıllık Yeni Yıl Etkinliğinde Liderlik Ediyor
John Dillinger’ın aranıyor posteri onu “Bir Numaralı Halk Düşmanı” ilan etti. 31 yaşındaydı.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

31. doğum günü olan 22 Haziran 1934’te Dillinger, Amerika’nın ilk Bir Numaralı Halk Düşmanı ilan edildi. Bir ay sonra Dillinger, bir Chicago sinema salonundan çıktıktan sonra ajanlar tarafından öldürüldü.

Müzayedede öne çıkanlar şunları içerir:

Dillinger tarafından hücresinde tahtadan yontulmuş olan bu, bildirildiğine göre, Crown Point, Ind.’de gardiyanları kandırmak ve hapisten kaçmak için kullandığı sahte silah.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

Bir Dillinger çetesi üyesine ait olan bu hasır tekne şapkası, Wisconsin’deki bir çatışmada bulundu. Şapka ipek saten astarlı ve siyah deri şeritli Knox Fifth Ave. Premier tarafından yapılmıştır.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

Dunright Detective Pub Company of Chicago tarafından üretilen bir Gangster Dönemi lacivert yün kurşun geçirmez yelek. Yelek, 1930’ların gangsterlerinin uğrak yeri olduğu bilinen bir tatil yeri olan Manitowish, Wis.’deki Little Bohemia Lodge tarafından bir gangster müzesinde sergilendi.

Witherell’in Müzayedesinin izniyle

Teklifler 27 Ağustos Pazar gününe kadar Witherell’s.com. Hatıra öne çıkıyor Annexauctions.com

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

Al Capone Müzayedesi Suçun İşe Yaradığını Kanıtlıyor

Al Capone’un Karmaşık Hayatı